HYC Fintro heeft zaterdagavond in en tegen Eindhoven een goeie stap gezet naar de 4e plaats in de North Sea Cup. Het versloeg na penaltyshots Eindhoven, dat momenteel op de 4e plaats staat met 2 punten meer. HYC heeft nog een wedstrijd tegoed.

De strijd om die 4e plaats blijft tot op de laatste speeldag morgen zondag spannend. Samen met Kemphanen Eindhoven en Friesland Flyers Heerenveen maakt HYC nog aanspraak op deze plaats. Saignant detail: de laatste twee wedstrijden voor HYC zijn tegen de rechtstreekse kandidaten. Door de overwinning van vandaag heeft Herentals al een stap in de goede richting gezet.

In de eerste periode werd slechts 1 keer gescoord. Ben Vercammen nam dit doelpunt voor z'n rekening, na assists van Jens Engelen en Joe Vetere.

De tweede periode startte schitterend voor HYC, want na amper 8" verdubbelde Tyler Melancon de score na voorbereidend werk van Ben Vercammen en Rob Lawrance. De Kemphanen konden na 29'07" de achterstand milderen via Bob Teunissen.

Met nog 11' op de klok veegde Kevin Bruijsten de achterstand weg, HYC wist wat het te doen stond. Zes minuten voor affluiten zorgde Tyler Melancon solo opnieuw voor een kleine voorsprong.

Kemphanen speelde alles of niets en haalde met nog 35" te spelen de goalie van het ijs, met resultaat. Opnieuw Kevin Bruijsten versloeg Tomas Pek met nog 15" te spelen: 3-3 en gedeelde punten. Overtime moest beslissen wie met de overwinning ging lopen.

Vincent Morgan beslist
Tijdens de 5 minuten overtime werd er niet meer gescoord, zodat penaltyshots de winnaar moesten aanduiden. HYC was hierin de betere want captain Vincent Morgan scoorde het beslissende penaltyshot.

Coach Bill Morgan: ‘Wij hebben ons puur op onze situatie geconcentreerd. Ons doel was om vanavond niet tegen blessures aan te lopen en deze wedstrijd was ter voorbereiding op de Belgische bekerfinale van volgend weekend. Ik begrijp dat deze nederlaag voor Eindhoven grote gevolgen kan hebben. Toch kan ik Eindhoven verzekeren dat we zondag ook voor de winst gaan tegen Friesland.'

Periodestanden: 0-1, 1-1, 2-1, 0-1 (penaltyshots)

Spanning op de laatste speeldag : wordt het plaats 4, 5 of 6 ?
Kemphanen Eindhoven staan momenteel vierde met 18 punten en heeft al z'n wedstrijden gespeeld. Friesland Flyers Heerenveen staat vijfde met 16 punten, evenveel als HYC dat zesde staat.

Als HYC zondag thuis z'n wedstrijd na de reguliere speeltijd wint, krijgt het drie punten en eindigd het met 19 punten op de 4e plaats. Bij winst na overtime of penaltyshots wordt het vijfde. Verlies betekent de zesde plaats.
Supporters op post!

Zondag 5 februari speelt HYC de finale van de Beker van België tegen White Caps Turnhout. Deze wedstrijd gaat door in Deurne en is live te volgen op Eén.

Foto archief  Peter Vissers / Nnieuws